úterý 1. května 2012

Švédské masové koule

Nebudu se tajit, že velmi ráda chodím do ráje jménem IKEA a taky miluji jejich masové kuličky. Dlouho jsem pátrala jak bych si je mohla alespoň trochu připomenout doma, aniž bych musela mít zásobu jejich hotovek a tak se chci teď podělit o recept i s vámi.

Co budeme potřebovat?
  •  400g vepřového mletého masa
  • 1 našlehané vejce
  • 1 malá cibule nasekaná najemno
  • 85g strouhanky
  • 1 lžíce jemně nasekaného kopru
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml horkého hovězího vývaru
Postup:
V míse smícháme mleté  maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezi dlaněmi ze směsi vyválíme kuličky velikosti vlašského ořechu. Olivový olej rozpálíme v pánvi a ze všech stran na něm necháme zhnědnout koule.

 Pak je vyjmeme z pánve do které vložíme máslo a po jeho rozpuštění vsypeme mouku. Opékáme dvě minuty a pak opatrně vlijeme vývar. Necháme 15 minut vařit, dokud nám omáčka nezhoustne a pak do ní vrátíme masové koule. 

Masové koule podáváme s bramborovou kaší a brusinkami.
Věřím, že vám budou chutnat.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!