Hlásím se po dlouhé pauze, která byla způsobena mou dovolenou, kde jsem neměla k dispozici internet. Teď už ale bude na vás opět čekat každý den jeden nový recept tak, jak jste byli doposud zvyklí. A pokud byste se chtěli podívat co za dobroty jsem ochutnala v Bulharsku, můžete se podívat zde. Taky jsem pro vás upravila vzhled blogu a musím říct, že mě se moc líbí. Doufám, že spokojeni budete i vy. A teď už slíbený recept.
Co budeme potřebovat?
- 4 plátky krkovice
- 8středních brambor
- 2 natě z jarní cibulky
- 1 cibule
- 10dkg slaniny nakrájené na plátky
- olej
- sůl
- pepř
- country koření
Postup:
- Krkovičku si naklepeme, z jedné strany osolíme a z druhé strany posypeme country kořením.
- Plech mírně pokapeme olejem, uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na plech. Mírně osolíme a posypeme pepřem.
- Brambory posypeme na proužky nakrájenou cibulí a nakrájenou slaninou na kterou položíme maso a nakonec posypeme nakrájenou natí z jarní cibulky a opět pokapeme trochou oleje a přilijeme 1 - 2 dcl vody.
- Takto připravený plech zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut při 160°C, poté alobal odkryjeme a asi 10minut dopékáme do měkkosti masa.
Už během pečení jsem chodila kolem trouby jako mlsná kočka, ale počkala jsem si a výsledek stál za to.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!