pondělí 20. února 2012

Vepřový plátek s broskví

Velmi známé jídlo, zvláště v českých domácnostech, kterému já osobně nemůžu odolat. Miluji kombinaci masa a sladkého. 

Co budeme potřebovat?
vepřové plátky, sůl, pepř, kompotované broskve, plátky šunky, strouhaný sýr, olej

Postup:
Vepřové plátky si pěstí naklepeme, po okrajích uděláme 2 zářezy (aby se nám při smažení nesmrskly), osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi si rozpálíme olej a plátky smažíme přibližně 6-8 minut z každé strany.
 Pak si nakrájíme broskve (půlky broskví rozkrojíme ještě na půlku) a na každý plátek položíme jednu část.
 Na broskve položíme plátek šunky a nakonec navršíme strouhaný sýr.
Takto připravené plátky položíme na plech, přilijeme výpek z pánvičky a dáme péct do trouby na 160°C asi na 10 - 15 minut.

Maso s broskví podáváme nejlépe s rýží.
Dobrou chuť!
Petra



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!