pátek 17. února 2012

Kuřecí maso a opékané brambory

Lahodý oběd, nebo slavnostnější večeře. Lehké jídlo, které chutná a navíc vypadá skvěle.

Co budeme potřebovat? 
2kuřecí prsa, sůl, pepř, libeček, 2brambory, olivový olej, 1cibule, tymián, grilovací koření

Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Položíme na plech s pečícím papírem, osolíme, posypeme lehce tymiánem, přidáme nakrájenou cibulku na měsíčky a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct na 200°C dokud nejsou brambory měkké (asi 20minut).
Kuřecí prsa očistím, omyjeme, osušíme a okořeníme z obou stran špetkou grilovacího koření, pepře, libečku a dáme z obou dvou stran zprudka smažit na malém množství oleje (asi 4 lžíce). Smažíme přibližně 4-5 minut z každé strany - hlídáme si, aby maso nezačalo být vysušené.

Kuřecí prsa podáváme s brambory a můžeme si přidat i salát.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!