středa 15. února 2012

Omáčka na způsob svíčkové

Výborná omáčka, která u mě vznikla malou improvizací, když jsem opět likvidovala zásoby.

Co budeme potřebovat?
1mražená směs pod svíčkovou, 1smetana, hovězí maso, 6kuliček nového koření, 6kuliček pepře, 4 bobkové listy, 10dkg másla, mléko, sůl, cukr

Postup:
V hrnci si uvaříme hovězí maso dokud není měkké. V druhém hrnci si na rozpuštěném másle osmažíme mraženou zeleninu pod svíčkovou, přidáme koření a ještě asi 3minuty dusíme.
 Pak zalijeme asi 0,5l vody a nechám vařit přibližně 30 minut. Pak vytáhneme koření, nalijeme smetanu a rozmixujeme.
  Omáčku dle pořeby zředíme mlékem a dochutíme solí a cukrem dle vlastního apetitu.

Omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a těstovinami či knedlíkem
Dobrou chuť!
Petra


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!