středa 1. února 2012

Koprová omáčka

Další česká klasika pro mlsné jazýčky.
Co budeme potřebovat?
600ml mléka, 40g hladké mouky, 2lžíce octa, 1/2svazku kopru, 1 sladkou smetanu,40g cukru, 100g másla, 1hovězí bujón

Postup:
Z másla a mouky si udělám v hrnci jíšku. Postupně zalijeme mlékem za stálého míchání, aby nám nevznikly hrudky. Pak přivede pomalu k varu. Mezi tím si v kastrůlku smícháme cukr a ocet, necháme krátce projít varem a odstavíme. Do mléka přidáme bujón a nasekaný kopr. Nakonec dolijeme smetanu a dochutíme směsí z cukru a octa.
Koprovou omáčku podáváme s vejcem či masem a dle vlastní chuti s bramborem či knedlíkem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!