Užívám si pobytů u rodičů, hlavně té velké kuchyně, ve které se dá pomalu kouzlit. A tak jsem pilně pekla a pekla až jsem upekla tuhle buchtu, kterou doporučuji!
Co budete potřebovat?
těsto:
těsto:
- 200 ml mléka
- 20dkg hladké mouky
- 20dkg cukru
- 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
- 1 prášek do pečiva
- 200ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- 2 vanilkové pudinky
- 3/4l mléka
- 2 zakysané smetany
- kakao na posypání
Postup:
V mléce si vaříme pudink, dokud nezhoustne.
Mezitím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a v druhé míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky.
Ke žloutkům přimícháme olej, mlého, sníh z bílků a mouku. Takto vzniklé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a navršíme na něj pudink a pečeme 10minut při 200°C a 10minut při 150°C.
Poté necháme chvíli vychladnout a rozprostřeme zakysanou smetanu a posypeme kakaem.
Mezitím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a v druhé míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky.
Ke žloutkům přimícháme olej, mlého, sníh z bílků a mouku. Takto vzniklé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a navršíme na něj pudink a pečeme 10minut při 200°C a 10minut při 150°C.
Poté necháme chvíli vychladnout a rozprostřeme zakysanou smetanu a posypeme kakaem.
Během pečení se vám může zdát buchta poněkud zvláštní, ale věřte že nakonec si budete pochutnávat. Předem upozorňuji, abyste si dávali pozor, abyste nesnědli celý plech sami.
Petra
Děkuji moc za recept, moc mi pomohl.;) Dneska jsem pekla poprvé něco "většího" a komplikovanějšího.:D Obvykle to byli bábovky a perníky pro ty začátečníky. Doufám, že všem z rodiny bude chutnat, i když oni by snědli úplně všechno.:D :D
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, že recept pomohl. Je všeobecně u mých čtenářek oblíbený, tak věřím, že chutnat bude :o) Petra
OdpovědětVymazatZrovna je v troubě ;-)
OdpovědětVymazat