pondělí 26. března 2012

Masové dukátky se zelím

Máte rádi sekanou, karebenátky a jiné dobroty z mletého masa? Pak zkuste i tyhle dukátky.

Co budeme potřebovat:
  •  500g mletého masa
  • 2 lžíce strouhanky
  • špetka soli a pepře
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 hrsti kysaného zelí nakrájeného na malé kousky
  • olej
Postup:
Mleté maso smícháme se strouhankou, paprikou, kysaným zelím, solí a pepřem a promícháme. 
Ze směsi vytvarujeme malou sekanou a nakrájíme ji na širší kolečka, které si pomoci prstů vytvarujeme do dukátků, které pak smažíme v pánvi na rozpáleném oleji přibližně 10 minut z každé strany.


Dukátky podáváme nejlépe s bramborem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!