pátek 2. března 2012

Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Pečený vrabec, česká klasika, kterou si můžete vychutnat s variantou zelí, nebo špenátem. A já dnes přináším tu druhou, se špenátem a jako přílohu bramborový knedlík. Věřte, že vás doma za tuhle pochoutku pochválí.

Co budeme potřebovat?
maso:
1kg hovězí plece, sůl, 2 lžičky kmínu, 2-3 prolisované stroužky česneku, 2 velké cibule nakrájené na kostičky
špenát:
1 lžíce sádla, 1 cibule, mražený špenát, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 lžíce smetany
knedlíky:
1kg uvařených a vychladlých brambor ve slupce, 300g hrubé mouky, 100g škrobu, 3 vejce, sůl

Postup:
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme 1/2 lžičky soli, okmínujeme a promícháme s cibulí a česnekem. Dáme péct v pekáčku na 160°C asi 90minut. Maso během pečení poléváme výpekem. Maso můžete také podlít asi 1dcl vody.
 Než se nám maso upeče, tak si uvaříme špenát a knedlíky. V hrci zpěníme na sádle na kostičky pokrájenou  cibuli, přidáme mražený špenát a necháme ho rozmrazit. Ochutíme solí, pepřem a česnekem. Nakonec přidáme vejce, provaříme a přimícháme smetanu.
 Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Přidáme k nim mouku, škrob, vejce, špetku soli a vypracujeme měkčí těsto z kterého vytvoříme přibližně 4 knedlíky. Připravené knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, a to po dobu 20 - 25 minut.
 Teď už vám nezbývá, než si naložit pořádnou porci masa, špenátu a knedlíku na talíř a vychutnávat si každé sousto. Dobrou chuť!
Petra



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!