úterý 13. března 2012

Medovo-hořčicové kuře s bramborami

Dnes se mi vážně nechtělo stát u plotny a vyvařovat a tak jsem zvolila tuhle rychlou variantu "naházet do pekáče a dát péct". Je to rychlé, chutné a já se mohla věnovat jiným povinnostem.

Co budeme potřebovat?
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • 150 ml slepičího bujonu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl, pepř
  • 4 kuřecí paličky
  • 400g brambor (3 středně velké)
  • 200g zelených fazolek
  • oregano
  • 2 lžíce medu
Postup:
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kuřecí paličky osolíme ze všech stran a dáme je do velkého pekáče tak aby se kousky nedotýkaly. Mezi paličky rozdělíme oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory a fazolky.
Smícháme smetanu, hořčici, česnek a vývar a přidáme špetku soli a pepře a vzniklou směsí přelijeme maso, brambory a fazolky v pekáči. Nakonec pokapeme medem a pečeme 45 minut.

Pokud se vám zdá kuře málo upečené a brambory málo měkké nechte péct déle. Před podáváním posypeme oreganem.

 Doufám, že i vy vyzkoušíte tento výborný recept a místo vaření v kuchyni se budete věnovat nějaké své zálibě.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!