úterý 6. března 2012

Vepřové plátky na žampionech

A tak se likvidovali zásoby. Před odjezdem na prodloužený víkend musím pomalu ale jistě stihnout spotřebovat vše, co by doma nemuselo vydržet v použitelném stavu a tak jsem vymyslela tenhle recept. Zkuste ho taky.

Co budeme potřebovat?
vepřové plátky, 8 žampionů, 1 velký protlak, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžička oregana, 3 lžíce olivového oleje

Postup:
Vepřové plátky si z obou dvou stran posypeme špetkou pepře a solí a ne cháme asi 10 minut proležet.
Pak plátky smažíme z jedné strany na pánvi na oleji asi 5 minut.
Pak otočíme vepřové a přidáme nakrájenou cibuli na kousky a smažíme dalších 5 minut. Pak si vyndáme maso a přidáme na plátky nakrájené žampiony, protlak a opět přidáme maso. Necháme vařit asi 15 minut a ve finále přidáme oregano a promícháme.
Vepřové plátky můžeme podávat se šťouchanými bramborami přelité omáčkou se žampiony.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!