Během včerejší cesty k rodičům jsme narazili na úžasný stánek plný uzených dobrot. Ulovili jsme krásnou, libovou tlačenku, kořeněný bok a lahodné jitrnice. Protože jsme si však jitrnice chtěli tentokrát dopřát trochu jinak než s chlebem a kyselou okurkou, tak jsme se rozhodli, že ji připravíme na teplý způsob se zelím. Bylo to výborné a pro ty, kteří nemají rádi třeba prejt, je to dobrá alternativa.
Co budeme potřebovat? (pro 4 osoby)
- 2 velké jitrnice
- 1 balení kysaného zelí
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- cukr
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Na pánvičce si rozpálíme olej na kterém necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
- Asi po 5 minutých přidáme jitrnici, kterou jsme zbavili střívka a nakrájeli ji na menší kousky.
- Za občasného míchání ji na středním plameni restujeme asi 30 minut, dokud se nezačne jakoby lehce opékat.
- Mezi tím si dáme kysané zelí do hrnce a povaříme přibližně 40 minut, dokud zelí nezměkne. Nakonec dochutíme dle vlastní chuti cukrem a zahustíme lžící hladké mouky a necháme 5 minut provařit.
- Jitrnici si můžeme případně dochutit špetkou solí a pepře.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!