úterý 30. října 2012

Pečený pstruh s libečkem

Dlouho jsme doma neměli rybu a tak jsme to při dnešním obědě napravili. Opět jsme si upekli našeho oblíbeného pstruha. Tentokrát jsme však zvolili jen jednu bylinku, jindy dáváme víc, a to libeček. Pstruh byl výborný, maso se skoro rozplývalo na jazyku a v kombinaci se salátem jsem si opravdu pochutnala. Škoda jen, že jsem doma neměla víno, které k rybám miluji.
Co budeme potřebovat?
  •  2 pstruhy
  • 1 lžíce čerstvého nebo sušeného libečku
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
Postup:
  1. Pstruha si vykucháme a očistíme. Kdo si koupí předpřipraveného, tak si ušetří spoustu času.
  2. V misce smícháme olej, libeček, česnek a sůl.
  3. Vzniklou marinádou potřeme pstruha zevnitř i zvenku. Dovnitř doporučuji dát větší množství. 
  4. Celé tajemství spočívá v tom, že se takto naložená ryba nechá přes noc odpočinout v lednici, aby si krásně nasákla všechny vůně.
  5. Pak už jen stačí upéct při 180°C přibližně 40 minut.
Jako přílohu doporučuji jednoznačně salát. Ačkoli se k rybě podává citrón, tak tentokrát jej klidně nechte v lednici, protože o skvělou chuť se postará libeček v kombinaci s česnekem a aromatickým olivovým olejem.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!