pondělí 15. října 2012

Kynuté borůvkové knedlíky

Dnes jsem zhřešila. Ne jenom, že kynuté, ale ještě se zakysanou smetanou, cukrem a máslem. No, tomu říkám pořádná kalorická bomba. Ale co, jednou za čas, proč ne. Tyhle knedlíky za to stály a kvůli nim jsem ochotna jednou za čas zvýšit svůj sportovní výkon, protože jsou opravdu výborné ať je naplníte čímkoli.
Co budeme potřebovat?
  • 2 vejce
  • 1 kostka droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 6 hrnků polohrubé mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 hrnky mléka
  • borůvky (můžete vyměnit dle libovolného ovoce)
Postup: 
  1. Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek do kterého nalijeme trochu vlažného mléka a rozdrobíme kvasnice.
  2. Promícháme s trochou mouky, posypeme cukrem, přikryjeme a necháme vzejít kvásek asi 10 minut.
  3. Pak přidáme sůl, vejce, mléko a vypracujeme těsto, které se nesmí lepit na stěny mísy.
  4. Pokud je potřeba přidáme mléko nebo mouku.
  5. Těsto necháme hodinu kynout.
  6. Po vykynutí těsto vyválíme a skleničkou si vykrojíme kolečka. 
  7. Do středu dáme ovoce a zabalíme. 
  8. Takto nachystané knedlíky necháme ještě 30 minut kynout.
  9. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut, poté je obrátíme a vaříme ještě 3 minuty bez pokličky. 
  10. Po vytáhnutí ihned propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára.
Knedlíky podáváme se zakysanou smetanou, cukrem a polité máslem. Můžete si je však dozdobit čím chcete, tvarohem, strouhankou, perníkem, kakaem a vším dalším co vás napadne a máte rádi.
Petra

  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!