čtvrtek 4. října 2012

Cuketové lasagne

Poslední cuketa letošní roku a já ji spotřebovala podle mého opravdu geniálně. Doma milujeme lasagne a tak jsem si řekla, že je zkusím udělat trošku jinak. Musím říct, že jsem si pochutnala a na své si přijdou i milovníci masa, protože i to se někde mezi cuketou bude skrývat.
Co budeme potřebovat?
  • 250g mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 3 střední cukety nakrájené na tenké plátky
  • 1 vejce
  • hrnek strouhaného sýra
Postup: 
  1. Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a 2 minuty restujeme.
  2. Pak přidáme mleté maso a restujeme dalších 5 minut.
  3. Nakonec přidáme rajčata, špetku, soli, pepře, bazalku, 1 dcl vody a vaříme 10 minut.
  4. Mezi tím osolíme plátky cukety a necháme 10 minut vypotit. Poté je otřeme papírovou utěrkou.
  5. Pak si rozpálíme druhou pánev, na které osmažíme plátky cukety z každé strany asi po dobu 1 - 2 minut.
  6. Troubu předehřejeme na 180°C. 
  7. Strouhaný sýr smícháme s vejcem.
  8. Do zapékací mísy dáme malou vrstvu omáčky, pak položíme cukety, pak trochu sýra. Takto celý proces opakujeme několikrát. Jako poslední vrstva musí být omáčka posypaná sýrem. Na poslední vrstvu sýra si schovejte alespoň 1/3, abyste ji měli dostatečnou.
  9. Zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut. 
  10. Nakonec alobal sundáme a ještě 15 minut dopékáme.

Výborné lasagne nechte před podávání alespoň 5 minut odstát.
Doufám, že si pochutnáte.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!