Co budeme potřebovat?
- vepřovou předuzenou kýtu
- sůl
- olej
- pivo
- grilovací koření
- prolisovaný česnek
- V mističce si smícháme sůl, olej, pivo, grilovací koření a prolisovaný česnek. Doporučuji nejdříve dávát grilovací koření a až pak sůl, abyste neměli marinádu příliš slanou. Množství surovin závisí od velikosti kýty. My měli opravdu velkou kýtu (akci jsme dělali asi pro 30 - 40 osob) takže od toho se odvíjelo i množství. Marináda je sama o sobě chuťově dobrá, takže ji klidně ochutnejte a podle vlastní chuti si poměr surovin namíchejte. Tuhle marinádu můžete využít na grilování čehokoli, protože je opravdu výborná.
- Kýtu si napíchneme na otočný gril a během opékání lehce potíráme. Během grilování se odkrajují plátky upečeného masa.
- Pokud nemáte otočný gril, myslím, že bude stačit, když si kýtu nakrájíte na plátky, které do marinády naložíte a pak je ugrilujete, případně upečete v troubě. Chuť bude trošku jiná vzhledem k tomu jestli zvolíte gril nebo troubu, ale v podstatě se až tak lišit nebude.
- Teď už nezbývá nic jiného, než si uvařit zelí tak jak ho máte rádi a k tomu nové brambory ve slupce, které se k tomu skvěle hodí.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!