pondělí 30. července 2012

Vařená kukuřice

Krásné pondělí,

doufám, že jste měli start nového týdne co nejlepší a abyste si jej mohli ještě více zpříjemnit, tak vám přináším recept na mou oblíbenou vařenou kukuřici. Jen chci poznamenat, abyste se vyvarovali kukuřicím z polí, které jsou většinou krmné a jejího změknutí byste se nemuseli dočkat. Doporučuji koupit sladkou kukuřici, kterou sežene v každém supermarketu, a to buď čerstvou nebo mraženou.


Co budeme potřebovat?
  • kukuřice
  • sůl
  • máslo
Postup:
  1. Do většího hrnce vložte kukuřici a zalijte vodou. Kukuřice by měla být zalitá celá.
  2. Pak vodu přiveďte k varu a od té chvíle vařte přibližně 20 - 30 minut, dokud není kukuřice měkká. Pokud se vám voda během vaření moc vypaří, tak ji přilijte, aby kukuřice plavala.
  3. Hotovou kukuřici osolíme a potřeme máslem.
Kukuřici můžete podávat jako chuťovku, přílohu k jídlu, nebo jako hlavní chod. Záleží na vás. A pro lepší manipulaci doporučuji zapíchnout z obou stran párátko.
Petra  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!