sobota 16. června 2012

Vařené vepřové koleno

Co si takhle dát něco hodně dobrého? Už jste jedli vařené vepřové koleno? Jestli ano, určitě se mnou budete souhlasit, že je to delikatesa a těm, co jej nejedli, tak ho jen doporučuji. U nás, pokud chceme pozvat partu přátel na něco dobrého tak volíme často grilovačku a nebo právě vařené koleno.

Co budeme potřebovat?
  • 1 vepřové koleno
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 1 střední oloupaná cibule
Postup:
Do velkého hrnce, případně papiňáku vložíme omyté vepřové koleno. Zalijeme vodou tak aby bylo ponořené, přidáme veškeré koření, cibuli a česnek. Takto připravené koleno dáme vařit. V papiňáku doba vaření trvá přibližně 1 - 1,5 hodiny podle velikosti kolene a v normálním hrnci déle a je potřeba měkkost masa zkoušet, ale určitě ne dříve jak za 2 hodiny.

Uvařené maso je výborné. Přijdou si na své milovníci libové masa i masa s kůžičkou. 
Doporučuji podávát s křenem, hořčicí a čerstvým pečivem. Případně lze maso na talíři ještě přisolit dle chuti. 
Dobrou chuť!
Petra

2 komentáře:

  1. Super jednoduchý recept. Jen to chce víc soli, jinak nemá chybu. A po vývaru z kolena se můžu utlouct. Stačí přidat nudle.

    Jeza77

    OdpovědětVymazat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!