Co si takhle dát něco hodně dobrého? Už jste jedli vařené vepřové koleno? Jestli ano, určitě se mnou budete souhlasit, že je to delikatesa a těm, co jej nejedli, tak ho jen doporučuji. U nás, pokud chceme pozvat partu přátel na něco dobrého tak volíme často grilovačku a nebo právě vařené koleno.
Co budeme potřebovat?
- 1 vepřové koleno
- 3 oloupané stroužky česneku
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček pepře
- 4 bobkové listy
- 1 lžička soli
- 1 střední oloupaná cibule
Postup:
Do velkého hrnce, případně papiňáku vložíme omyté vepřové koleno. Zalijeme vodou tak aby bylo ponořené, přidáme veškeré koření, cibuli a česnek. Takto připravené koleno dáme vařit. V papiňáku doba vaření trvá přibližně 1 - 1,5 hodiny podle velikosti kolene a v normálním hrnci déle a je potřeba měkkost masa zkoušet, ale určitě ne dříve jak za 2 hodiny.
Uvařené maso je výborné. Přijdou si na své milovníci libové masa i masa s kůžičkou.
Doporučuji podávát s křenem, hořčicí a čerstvým pečivem. Případně lze maso na talíři ještě přisolit dle chuti.
Dobrou chuť!
Petra
Super jednoduchý recept. Jen to chce víc soli, jinak nemá chybu. A po vývaru z kolena se můžu utlouct. Stačí přidat nudle.
OdpovědětVymazatJeza77
Jsem ráda, že chutnalo!
VymazatKoleno dobrý, font mizerný!
OdpovědětVymazatDíky-stručné,jednoduché!Jirka
OdpovědětVymazat