Tak jsem se naučila zase nový pojem, který mi byl dodnes neznámý. Můžu za to poděkovat mamince, která mě tuto rychlovku, která se dá jíst hned ale i po uvaření za studenta na x způsobů.
- 500g mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 3 - 4 stroužky česneku
- 1 cibule nadrobno nakrájená
- majoránka
- hladká mouka
- hrst vloček
Mleté maso smícháme s vejci, utřeným česnekem, cibulí a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme trochu hladké mouky (2 lžíce), vločky a pořádně promícháme. Směs dáme do zapékací mísy vytřené olejem a dáme péct při 180°C asi 30 minut dozlatova.
Maso podáváme s brambory, ale je výborné i za studena na chleba místo paštiky.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!