Miluji gnocchi, miluji těstoviny, miluji italskou kuchyni a miluji rajčata a mozzarellu a sýry. Mohla bych tady dělat celý výčet potravin které miluji. A tento recept obsahuje mnoho z nich, tak snad vám bude chutnat.
Co budeme potřebovat?
- 2 šalotky
- 250g mletého masa
- 4 rajčata
- hrst lístků čerstvé bazalky
- 1 mrkev
- 3 lžíce oleje
- špetka soli
- špetka pepře
Postup:
Rajčata si omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev oloupeme a také nakrájíme na menší kousky. Na pánvi si rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme rajčata, mrkev a krátce podusíme. Pak zeleninu přendáme do nádoby, přidáme lístky bazalky a vše rozmixujeme na menší kousky, ale ne na úplnou kaši. Pak si na pánvi rozpálíme zbylé 2 lžíce oleje, osmažíme si dozlatova nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Nakonec přidáme zeleninovou směs a krátce prohřejeme.
Omáčku podáváme nejlépe s uvařenými bramborovými gnocchi a posypané sýrem s výraznější chutí.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!