středa 20. června 2012

Gnocchi s rajčatovou omáčkou

Miluji gnocchi, miluji těstoviny, miluji italskou kuchyni a miluji rajčata a mozzarellu a sýry. Mohla bych tady dělat celý výčet potravin které miluji. A tento recept obsahuje mnoho z nich, tak snad vám bude chutnat.

Co budeme potřebovat?
  • 2 šalotky
  • 250g mletého masa
  • 4 rajčata
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • 1 mrkev
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli
  • špetka pepře
Postup: 
Rajčata si omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev oloupeme a také nakrájíme na menší kousky. Na pánvi si rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme rajčata, mrkev a krátce podusíme. Pak zeleninu přendáme do nádoby, přidáme lístky bazalky a vše rozmixujeme na menší kousky, ale ne na úplnou kaši. Pak si na pánvi rozpálíme zbylé 2 lžíce oleje, osmažíme si dozlatova nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Nakonec přidáme zeleninovou směs a krátce prohřejeme.

Omáčku podáváme nejlépe s uvařenými bramborovými gnocchi a posypané sýrem s výraznější chutí.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!