Do rodinné domácnosti se pořídil nový papiňák a tak se musel samozřejmě hned vyzkoušet. A výsledek? Za necelou hodinku hovězí maso měkké a přitom šťavnaté. Pak už stačilo jen dodělat omáčku, uvařit přílohu a mohlo se podávat. Jestli máte i vy tento kouzelný hrnec půjde vám vaření jedna báseň, kdo jej nemá, asi bude muset dát masu více času na to, než se uvaří doměkka.
Co budeme potřebovat?
- 500-1000g hovězího masa
- 2 lžíce houbové vegety
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 lžíce oleje
- 1 cibuli nadrobno nakrájenou
- 2 mrkve nakrájené na větší kusy
Postup:
V papiňáku si na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Mezitím si maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak jej osmažíme na cibulce ze všech stran. Podlijeme asi 1 litrem vody, přidáme houbovou vegetu a mrkev. Papiňák zavřeme a vaříme dokud maso není měkké. Po uvaření maso vytáhneme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso nakrájíme naplátky, vrátíme do omáčky a prohřejeme.
V papiňáku si na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Mezitím si maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak jej osmažíme na cibulce ze všech stran. Podlijeme asi 1 litrem vody, přidáme houbovou vegetu a mrkev. Papiňák zavřeme a vaříme dokud maso není měkké. Po uvaření maso vytáhneme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso nakrájíme naplátky, vrátíme do omáčky a prohřejeme.
K jídlu se hodí těstoviny nebo rýže.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!