pondělí 11. června 2012

Tatarák

Tatarák je jídlo, které zbožňuji a po kterém bych se mohla utlouct. Protože se čas od času stane, že na něj dostanu chuť i doma tak mi pak nezbývá nic jiného než si ho udělat. Ovšem, pokud mám doma zrovna hovězí maso. Pravda, někdy si to naplánuji dopředu a maso si koupím záměrně :-)

Co budeme potřebovat? (pro 2osoby)
  • 150 - 200g hovězí svíčkové
  • 1 lžíce nadrobno nakrájené cibule
  • asi 1 lžíce hořčice
  • asi 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 žloutek

Postup:
  1. Maso si dvakrát přemeleme. Pokud budete mít hodného řezníka, udělá to za vás :-) Pokud chcete opravdu jemný tatarák tak si jej naškrábejte nožem. Pokud je někdo hodně líný nebo nemá čas, můžete maso rozsekat v robotu, ale opatrně ať nemáte kaši.
  2. Maso si vytvarujeme do bochánku doprostřed talíře, uděláme do něj důlek, do kterého dáme žloutek. Okolo tataráku si nazdobíme ostatní ingredience jako papriku, sůl, pepř a cibulku. Do malých mističek si dáme kečup, hořčici a nezapomeneme na lahvičku s worcesterovou omáčkou. A pak už jen stačí vše smíchat.
  3. Tohle podávání doporučuji pokud čekáte návštěvu, aby si mohl každý namíchat tatarák dle vlastní chuti. Pokud si jej připravujete pouze pro sebe, můžete veškeré ingredience zamíchat rovnou do masa. Dle chuti můžete přidat například chili, mletý kmín a jiné ingredience. Každý si na tu svou pravou chuť časem přijde. Já osobně přidávám i chili.
Tatarák podáváme s topinkami potřené česnekem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!