Protože se blíží dlouhé letní a teplé večery, tak jsem si řekla, že vám ukážu jednu výbornou chuťovku takhle na večer k pivu, vínu a jiným tekutým pochutinám. My to doma milujema a tak snad bude chutnat i vám.
Co budeme potřebovat? ( pro 1 osobu)
- 1 hermelín
- 1-2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce másla
- čerstvé bylinky na dochucení (kopr, petržel, pažitka...)
- sůl
- trocha oleje (olivový, rostlinný...co vám více chutná)
k podávání
- vlašské ořechy
- 3 plátky jablka
- 2 plátky okurky
- 1 feferonka
- kousek rajčete
- sladká mletá paprika
- pečivo
Postup:
Hermelín si podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme vnitřek a v misce z něj, másla, špetky soli, čerstvě nasekaných bylinek a prolisovaného česneku vytvoříme hmotu, kterou vnitřek hermelínu naplníme a opět obě půlky k sobě přilepíme. Takto připravený hermelín jemně potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme alespoň na 2 dny uležet.
Hermelín podáváme jemně posypaný červenou paprikou a s oblouhou z ořechů, jablka, okurky, rajčete a feferonky. Podáváme s čerstvým pečivem. Samozřejme jsou povoleny různé vylepšováky dle vlastní chuti.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!