úterý 26. června 2012

Smažené cibulové kroužky

Oblíbené cibulové kroužky. Už na ně nemusíte chodit do restaurací nebo si je kupovat v obchodě mražené. Udělejte si je doma čerstvé kdykoli na ně dostanete chuť a nebo je připravte jako chuťovky na nějakou party či k pohodovému večernímu filmu.
Co budeme potřebovat?
  • 100g hladké mouky
  • sůl
  • 2 vejce
  • 1 lžíce slunečnicového oleje + na smažení
  • 150ml mléka
  • 2 velké cibule
Postup:
  1. Mouku si prosejeme do mísy a smícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj 2 žloutky a přidáme lžíci oleje a mléko a smícháme do těstíčka, které necháme přiklopené půl hodiny odstát. Mezi tím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na 1cm silná kolečka.  
  2. Po půlhodině přimícháme do těsta dotuha ušlehaný bílek. Cibulové kroužky  postupně namáčíme v těstíčku a z obou stran je smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Cibulové kroužky jsou výborné a doporučuji je podávat je s vaším oblíbeným dresingem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!