středa 27. června 2012

Citrusové marinované vepřové kotletky

Někomu se při kombinaci masa a sladkého ovoce příčí chuťové buňky a tyto kombinace odmítají. A tak vám přináším recept, kde si tuto kombinaci můžete užít, aniž by maso bylo sladké. A věřte, že vám to bude chutnat.
Co budeme potřebovat?
  • 4 vepřové kotlety
  • šťáva a kůra z 1 citrónu
  • šťáva a kůra ze 2 pomerančů
  • 1 lžíce balsamického octa
  • 20g dijonské hořčice
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
Postup:
  1. Ve větší míse si smícháme šťávu a kůru z citrónu a pomerančů, balsamikový ocet, hořčici, česnek, tymián, sůl a pepř.
  2. Do marinády naložíme vepřové kotlety a necháme je alespoň 30 minut marinovat. Během této doby kotlety alespoň jednou promícháme, aby se marináda dostala všude.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a každou kotletu smažíme 3 minuty z každé strany. Pak přilijeme marinádu a pod pokličkou dusíme 10 - 15 minut s tím, že v polovině času kotlety otočíme.
  4. Nakonec kotlety vyjmeme, omáčku zredukujeme a přidáme máslo. Hotovou omáčkou poléváme kotlety.
Ke kotletám se hodí brambory na jakýkoli způsob. 
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!