Někomu se při kombinaci masa a sladkého ovoce příčí chuťové buňky a tyto kombinace odmítají. A tak vám přináším recept, kde si tuto kombinaci můžete užít, aniž by maso bylo sladké. A věřte, že vám to bude chutnat.
Co budeme potřebovat?
- 4 vepřové kotlety
- šťáva a kůra z 1 citrónu
- šťáva a kůra ze 2 pomerančů
- 1 lžíce balsamického octa
- 20g dijonské hořčice
- 4 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- špetka soli
- špetka pepře
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
Postup:
- Ve větší míse si smícháme šťávu a kůru z citrónu a pomerančů, balsamikový ocet, hořčici, česnek, tymián, sůl a pepř.
- Do marinády naložíme vepřové kotlety a necháme je alespoň 30 minut marinovat. Během této doby kotlety alespoň jednou promícháme, aby se marináda dostala všude.
- Na pánvi rozpálíme olej a každou kotletu smažíme 3 minuty z každé strany. Pak přilijeme marinádu a pod pokličkou dusíme 10 - 15 minut s tím, že v polovině času kotlety otočíme.
- Nakonec kotlety vyjmeme, omáčku zredukujeme a přidáme máslo. Hotovou omáčkou poléváme kotlety.
Ke kotletám se hodí brambory na jakýkoli způsob.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!