neděle 17. června 2012

Pstruh na bylinkovém másle

Ryba je zdravá, chutná a přitom je jako jídlo lehká na trávení. Milovníci ryb mi dají jistě za pravdu, že rybu musíte jíst často a to ne jen z důvodu, že je zdravá, ale z důvodu že si na ni vytvoříte závislost. Dobrá ryba, sklenka dobrého vína a skvělá společnost...tak si představuji pěkný večer. A co vy? Dáte si taky rádi rybu?

Co budeme potřebovat?
  • čerstvé pstruhy (1ks osoba)
  • 1 lžíce másla na jednoho pstruha
  • bylinky s názvem bylinkové máslo - koupíte spíše na trzích a v prodejnách s kořením - případně můžete nahradit oblíbenými bylinkami
  • sůl
  • citronový pepř
Postup:
Pstruhy si očistíme, vykucháme, omyjeme a dáme na nepřilnavý plech. Posypeme solí, citronovým pepřem a bylinkami. Na každého pstruha dáme lžíci másla a dáme péct do trouby na 160-180°C na 20 - 30 minut. Rybu si během pečení hlídíme a ke konci můžete dát v troubě funkci grilu pro křupavou kůžičku.

Teď už stačí dát rybu na talíř, přidat trochu salátu, čerstvého pečiva, kousek citronu a nalét sklenku vína.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!