Tak už se hlásím opět ze svého domova. Sladké chvíle u rodičů mi na chvíli skončili a abych si zavzpomínala jak mi tam bylo dobře, tak vám přináším recept na šlehačkové kostky, které jsme si dávali u kávy na zahrádce, když svítilo sluníčko. Opravdu výborný a lehký dezertík.
Co budeme potřebovat?
korpus:
- 4 vejce
- 2 lžíce kakaa, které dovážíme polohrubou moukou na 70g
- 70g moučkového cukru
náplň:
- 2x Rama cremefine ke šlehání
- 30g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
poleva:
- 70g hořké čokoláday
- kousek 100% tuku
Postup:
- Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátoumouku smíchanou s cukrem. Dáme péct na plech s pečícím papírem při 170°C asi 10 minut.
- Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny.
- Vyšleháme si Ramu s vanilkovým cukrema natřeme na korpus. Do druhé Ramy vmícháme cukr, ušleháme a natřeme na první vrstvu šlehačky. Cukr nemusíte použít všechen, jde o to jak chcete mít sladkou šlehačku.
- Nakonec přiklopíme druhou polovinou korpusu a polijeme polevou.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!