neděle 15. dubna 2012

Zapečené těstoviny s lilkem a rajčaty

Protože jsem byla dnes v časové tísni, potřebovala jsem uvařit něco hodně rychlého a jednoduchého. A co je rychlejší než zapečené těstoviny?

Co budeme potřebovat?
  • 1/2 lilku
  • 1 plechovka loupaných rajčat v tomatové šťávě
  • 1 lžíce česnekové pasty
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 1 cibule nakrájená na měsíčky
  • těstoviny
  • 3 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžíce strouhaného sýru (nejlépe typ parmazán)
Postup:

  1. Dáme si vařit těstoviny dle návodu na obalu pro dosažení stavu na skus (al dente). Než se nám těstoviny uvaří, tak si na rozpáleném oleji osmažíme cibulku dozlatova. Pak k ní přidáme lilek nakrájený na menší kousky a necháme krátce osmažit.

  1. Mezi tím si otevřeme plechovku s rajčaty a zbavíme je „bubáků“ (tuhých prostředků). Takto připravená rajčata přidáme k cibuli a lilku a necháme 5 minut povařit. Na konci přidáme česnekovou pastu, špetku soli a pepře a 1 lžičku cukru.

  1. Těstoviny se mezi tím uvařili na skus a my si je scedíme. Takto připravené těstoviny přidáme ke směsi a promícháme. Těstoviny se zeleninou dáme do zapékací mísy a ještě jednou důkladně promícháme, abychom měli vše rovnoměrně rozprostřeno.

  1. Nakonec rozmícháme 2 vejce a přidáme trochu strouhaného sýru. Nejlépe typu parmazán. Takto připravené těstoviny zakryjeme alobalem či víkem od mísy a dáme na 150°C zapéct na 10 – 15 minut.

Těstoviny podáváme nejlépe teplé.
Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!