sobota 21. dubna 2012

Kuře na zelí

Kuřecí maso a zelí? Ano, výborná kombinace, kterou si určitě zamilujete doufám stejně tak jako já.

Co budeme potřebovat?
  •  1 balení kysaného zelí
  • 4 kousky kuřecí zadní čtvrtky
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • kmín
Postup:
Na dno pekáče si dáme kysané zelí i s nálevem a ocukrujeme dle chuti (já dávám tak 3 - 4 lžíce cukru) a promícháme. Na zelí naskládáme omyté a osušené maso, které osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Všechno podlijeme asi 1dcl vody a dáme péct na 170 - 180°C na 50 - 60 minut.
Během pečení maso aspoň dvakrát polejeme, aby mělo krásně zlatavou a křupavou kurčičku.

Kuře na zelí si můžete dopřát třeba s rýží a kuřecí zadní čtvrtky můžete nahradit i předními, nebo celým stehnem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!