úterý 3. dubna 2012

Hrášková polévka

Dnes vám přináším recept na výbornou hráškovou polévku, která zasytí, takže ji můžete klidně podávat k večeři.

Co budeme potřebovat?
  •  5 lžiček olivového oleje
  • 1 středně velká cibule najemno nasekaná
  • 1 stroužek česneku prolisovaný
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 450g mraženého hrášku
  • sůl
  • pepř
Postup:
Ve středně velkém hrci si rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a za stálého míchání opékáme přibližně 3 - 4 minuty. Pak přilijeme vývar, přivedeme k varu a přisypeme hrášek. Takto vaříme dalších 5 - 6 minut. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a opepříme dle chuti. Pokud se vám zdá moc hustá, klidně ji nařeďte trochou vody. 

Polévku podávajte s opečenými chlebovými krutony a lehce posypanou sýrem typu parmazán.
Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!