čtvrtek 26. dubna 2012

Bylinková kaše

Milujeme brambory na všechny způsoby a včera jsem vyzkoušela novou bramborovou kaši, tak se s vámi chci podělit, protože opravdu byla výborná.

Co budeme potřebovat?
  •  1kg brambor
  • 100g másla
  • sůl
  • 150ml mléka
  • 1 lžíce čerstvého kopru (nasekaného)
  • 2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
  • 2 lžíce čerstvé pažitky (nasekané)
Postup:
Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme je a rozšťoucháme. Poté promícháme s máslem pokrájeným na kousky a budeme postupně přilévat horké mléko a brambory mícháme do hladké kaše. Nakonec vmícháme kopr, petrželku a pažitku a ještě dle  chuti dosolíme.

Výborná kaše, to mi věřte. Zkuste si ji dát jako přílohu k nějakému kuřeti, které se můžete úpéct podle jednoho z mnoha receptů.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!