čtvrtek 19. dubna 2012

Italské plátky

A dnes se vydáme trochu směrem k Itálii. Moje oblíbená mozzarella a k tomu rajčátka a bazalka. No, myslím, že vám bude chutnat :-)

Co budeme potřebovat?
  • 4 plátky masa (druh masa dle vlastní chuti)
  • 2 rajčata
  • mozzarella
  • bazalka
  • oregano
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Postup: 
  1. Maso si omyjeme, osušíme a jemně pěstí naklepeme. Pak jej osolíme, opepříme a posypeme špetkou bazalky a oregana z každé strany.

  1. Necháme maso aspoň 10 minut odpočinout. Mezi tím si nakrájíme rajčata a mozzarellu na plátky. A na pánvi si rozpálíme olej. Až si maso trochu odpočine tak jej smažíme z jedné strany asi 4 minuty, pak jej otočíme a poklademe ho rajčaty a mozzarellou.

  1. Takto připravené maso smažíme také přibližně 4 minuty a pak pánev přikryjeme pokličkou a maso necháme ještě aspoň 15 minut podusit aby změklo a mozzarella s rajčaty se krásně splynula.

Rychlé, jednoduché, nenáročné na suroviny a hlavně opravdu chutné.
Podávejte s rýží a nebo například se šťouchanými brambory.
Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!