pondělí 16. dubna 2012

Tortily Mexiko

Dnes jsem měla chuť na něco ani ne tak pikantnějšího, jako spíše výraznějšího a přitom ne složitého. A tak jsem sáhla po oblíbené plechovce červené fazole a kukuřice v chili omáčce, která není ostrá jak se může zdát.

Co budeme potřebovat?
  • 1 malá plechovka bonduelle mexicana
  • 10 - 20 dkg hovězího
  • 1 rajče
  • 2 lžíce oleje
  • tvrdý sýr
  • pšeničné tortily
  • sůl
  • pepř
Postup:
Hovězí maso si nakrájíme na opravdu tenké a malé plátky, které osolíme, opepříme a nechám 10 minut odležet.

Pak si na pánvi rozpálíme olej na kterém maso osmažíme a až se úplně zatáhne přidáme na kousky nakrájené rajče. Takto dusíme asi 5 - 8 minut a pak přidáme plechovku mexicana a ještě prohřejeme asi 3 minuty.



Než se nám směs prohřeje, dáme tortily na 30 vteřin do mikrovlnky. Pak na ně navršíme směs, nastrouhaný sýr a zabalíme.




Výborné tortily nadchnou nejen vás, ale i vaše blízké.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!