sobota 7. dubna 2012

Aspik

Hodně, hodně nezdravé, ale tak výborné, rychlé a jednoduché.

Co budeme potřebovat?
  • 1 želatina
  • 25dkg šunkového salámu
  • 1 vejce na tvrdo
  • cherry rajčátka
  • 500g pařížského salátu
  • 1 kostka masoxu
Postup:
1.   Do 400-500ml vody přidáme kostku  masoxu a přivedeme k varu. Poté 
    vypneme a vsypeme 1 sáček želatiny a rozmícháme. Želatinu necháme
    mírně vychladnout a mezi tím si vyložíme formu igelitovým sáčkem či fólií. 
2.   Na dno nádoby nalijeme želatinu, přibližně 1 cm a dáme ztuhnout. Mezitím 
     si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. 
3.   Na ztuhlou želatinu poklademe kolečka vejce, cherry rajčátka rozkrojená
     na půlky. Tuto vrstvu poklademe šunkovým salámem a poté navršíme 
     pařížský salát. Nakonec opět přikryjeme vrstvou salámu a zalijeme 
     želatinou. Takto připravenou formu dáme nejlépe na noc do lednice, aby 
     aspik pořádně ztuhl.

Hotový aspik podávejte s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!