středa 11. dubna 2012

Závitky s lilkem a mozzarellou

Určitě každý z vás zná španělské ptáčky. Protože jsem však doma neměla ani hovězí a ani ostatní ingredience, tak jsem improvizovala a vytvořila jsem tyto výborné závitky.

Co budeme potřebovat?
  •  4 plátky vepřového masa
  • 4 kolečka lilku (1cm silné a rozkrojené na půlky)
  • 4 plátky mozzarely
  • 4 plátky šunky
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1l domácího hovězího vývaru
  • 4 lžíce oleje
Postup:
Vepřové plátky si pořádně naklepeme, aby se nám dobře zavinovaly. Pak je z jedné stray osolíme, opepříme a pomažeme 1/2 lžíce hořčicí. Na takto připravené maso položíme vždy 1 plátek šunky, 2 půlky lilku a jako poslední plátek mozzarelly. Maso pořádně zavineme a omotáme nití, nebo propíchneme párátky, aby nám maso drželo tvar. 

Takto připravené závitky smažíme na rozpáleném oleji přibližně 3 minuty z každé strany. Pak je podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud maso není měkké. 
Vzniklou šťávu není třeba zahušťovat.

Hotové závitky můžete podávat s rýží, kterou si smícháte s čerstvě nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!