středa 18. dubna 2012

Balkánská kapsa

Taky máte rádi plněné kapsy nebo rolády a pak jste překvapeni co za dobroty se v nich ukrývá? Tak tady máte nápad na jednu z nich.

Co budeme potřebovat?
  • vepřové plátky (silné asi 2 cm)
  • rajčata
  • bílá paprika
  • balkánský sýr
  • sůl
  • pepř
  • olej
- množství zeleniny si odhadněte podle množství plátků masa (na 2 plátky cca 1/2 papriky, 1 rajče, kostka sýra ccca 4x4cm)

Postup:

  1. Pomocí nože s opravdu ostrou špičkou si opatrně v plátcích masa vytvoříme kapsy a maso z obou stran osolíme a opepříme.

  1. Pak si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky a promícháme. Touhle směsí naplníme kapsy a uzavřeme pomoci párátek, aby nám směs nevypadla.

  1. Na pánvičce si rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany přibližně 10 minut, dokud se krásně celé nezatáhne.

  1. Pak si maso i s výpekem přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy a dáme péct do trouby na 150°C asi tak na 45 minut, aby se maso krásně propeklo. Aby byly kapsy měkké, podléváme během pečení vzniklou šťávou.

Balkánskou kapsu podávejte nejlépe s rýží přelitou vzniklou šťávou, která se uvolnila při pečení masa.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!