sobota 10. března 2012

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Užívám si pobytů u rodičů, hlavně té velké kuchyně, ve které se dá pomalu kouzlit. A tak jsem pilně pekla a pekla až jsem upekla tuhle buchtu, kterou doporučuji!

Co budete potřebovat?
těsto:
  •  200 ml mléka
  • 20dkg hladké mouky
  • 20dkg cukru
  • 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
  • 1 prášek do pečiva
  • 200ml oleje 
  • 1 vanilkový cukr
krém:
  • 2 vanilkové pudinky
  • 3/4l mléka
poslední vrstva:
  • 2 zakysané smetany
  • kakao na posypání
Postup: 
V mléce si vaříme pudink, dokud nezhoustne.
Mezitím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a v druhé míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky.
Ke žloutkům přimícháme olej, mlého, sníh z bílků a mouku. Takto vzniklé těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a navršíme na něj pudink a pečeme 10minut při 200°C a 10minut při 150°C.
Poté necháme chvíli vychladnout a rozprostřeme zakysanou smetanu a posypeme kakaem.
 Během pečení se vám může zdát buchta poněkud zvláštní, ale věřte že nakonec si budete pochutnávat. Předem upozorňuji, abyste si dávali pozor, abyste nesnědli celý plech sami.
Petra

3 komentáře:

  1. Děkuji moc za recept, moc mi pomohl.;) Dneska jsem pekla poprvé něco "většího" a komplikovanějšího.:D Obvykle to byli bábovky a perníky pro ty začátečníky. Doufám, že všem z rodiny bude chutnat, i když oni by snědli úplně všechno.:D :D

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda, že recept pomohl. Je všeobecně u mých čtenářek oblíbený, tak věřím, že chutnat bude :o) Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna je v troubě ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!