středa 29. února 2012

Římský salát s dresinkem z podmáslí

Osvěžující salát vhodný jako příloha k masu. Ikdyž musím vám říct, že já snědla pěknou kopu salátu samotného a byla jsem najezená víc než dost.
Co budeme potřebovat?
10dkg slaniny, 100ml podmáslí, 2lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce bílého vinného octa, drcený pepř, špetka soli, římský salát

Postup:
Slaninku nakrájíme na plátky a osmažíme dokřupava bez oleje na horké pánvi (slanina pustí dost tuku). Pak ji necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
Podmáslí smícháme s pažitkou, octem a podle chuti osolíme a opepříme (asi špetku soli a špetku drceného pepře /asi 6kuliček pepře rozdrťe např. paličkou na maso/).
 Salát omyjeme a jednotlivé listy si nachystáme na talířek. Posypeme kousky slaniny a přelijeme dresinkem.

Tak co, kolik salátu zvládnete spořádat vy?
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!