Plněné papriky s tomatovou omáčkou. Kdo by odolal?
Co budeme potřebovat?
4papriky, 3/4l rajčatové šťávy (protlaku), 500g mletého masa, 3stroužky česneku, 1malá cibule, 1vejce, 2lžíce strouhanky, 5kuliček nového koření, 3bobkové listy, pepř, sůl, cukr
Postup:
Papriky si uvnitř vyčistíme od semínek tak, aby nám zůstala paprika celá.(Odřežeme stopku a nožíkem opatrně vyřízneme vnitřek se semínky). V míse si smícháme mleté maso s 1/2lžičky soli a špetkou pepře, prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulkou, strouhankou a vejcem.
Ochuceným masem pak naplníme papriky, které položíme do pekáčku a zalijeme rajčatovou šťávou. Přidáme nové koření a bobkový list a dáme péct na 180°C na 60-90minut.
Musíte mít měkké papriky - ty pak vytáhneme a omáčku dokořeníme cukrem.
Papriky podáváme s rýží, bramborem či těstovinami, dle vlastní chuti.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!