neděle 26. února 2012

Petrželové řízky

Taky pořád doma slýcháváte že by si dali řízky? Zkuste si je trocho ozvláštnit.

Co budeme potřebovat?
vepřové řízky, vejce, hladká mouka, strouhanka, sušená petržel, olej, sůl, pepř

Postup:
Vepřové řízky si omyjeme, osušíme a naklepeme. Každý kousek pak osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v trojobalu mouka, vejce, strouhanka. Ovšem s tím rozdílem, že strouhanku si smícháme s 1 lžičkou sušené petrželky. 
Takto připravené řízky smažíme na oleji z obou stran. Řízky budete mít krásně měkké pokud budete řízky smažit pomalu na nízkém plameni.
Hotové řízky můžete podávat stejně jako já se šťouchanými brambory, smaženou cibulkou a rajčatovým salátem.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!