Taky pořád doma slýcháváte že by si dali řízky? Zkuste si je trocho ozvláštnit.
Co budeme potřebovat?
vepřové řízky, vejce, hladká mouka, strouhanka, sušená petržel, olej, sůl, pepř
Postup:
Vepřové řízky si omyjeme, osušíme a naklepeme. Každý kousek pak osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v trojobalu mouka, vejce, strouhanka. Ovšem s tím rozdílem, že strouhanku si smícháme s 1 lžičkou sušené petrželky.
Takto připravené řízky smažíme na oleji z obou stran. Řízky budete mít krásně měkké pokud budete řízky smažit pomalu na nízkém plameni.
Hotové řízky můžete podávat stejně jako já se šťouchanými brambory, smaženou cibulkou a rajčatovým salátem.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!