pátek 24. února 2012

Pečená žebra na medu

Podařil se mi neskutečný úlovek. Sehnala jsem krásné žebra plné masa téměř za hubičku a tak jsem je udělala na náš oblíbený způsob, na medu.
Co budeme potřebovat?
1kg vepřových žeber, 2 lžičky grilovacího koření, 2 lžičky medu, 3 lžíce oleje, 1 lžička česnekové pasty

Postup:
Žebra omyjeme a osušíme. Posypeme z každé strany jednou lžičkou grilovacího koření, potřeme z každé strany jednou lžičkou medu a rozetřeme česnekovou pastu. (Jak si vyrobit česnekovou pastu najdete zde.) Pak dáme žebra na plech, podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péct na 180°C na 60minut. Během pečení poléváme, abychom měli krásnou barvu. 
Tuhle lahůdku podáváme nejlépe s chlebem a pak už přílohy nechám jen na vás.  
Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!