Podařil se mi neskutečný úlovek. Sehnala jsem krásné žebra plné masa téměř za hubičku a tak jsem je udělala na náš oblíbený způsob, na medu.
Co budeme potřebovat?
1kg vepřových žeber, 2 lžičky grilovacího koření, 2 lžičky medu, 3 lžíce oleje, 1 lžička česnekové pasty
Postup:
Žebra omyjeme a osušíme. Posypeme z každé strany jednou lžičkou grilovacího koření, potřeme z každé strany jednou lžičkou medu a rozetřeme česnekovou pastu. (Jak si vyrobit česnekovou pastu najdete zde.) Pak dáme žebra na plech, podlijeme asi 1 dcl vody a dáme péct na 180°C na 60minut. Během pečení poléváme, abychom měli krásnou barvu.
Tuhle lahůdku podáváme nejlépe s chlebem a pak už přílohy nechám jen na vás.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!