čtvrtek 23. února 2012

Zvěřina se zelím a bramborovým knedlíkem

Předem upozorňuji, že při vaření tohoto jídla se bude bytem šířit taková vůně, že budete mít co dělat, abyste si vše nesnědli dříve, než bude uvařeno. Lahodné jídlo, po kterém se budete olizovat.
Co budeme potřebovat?
zvěřinu, 0,5l dobrého červeného vína, 0,5 lžičky soli, 1/3 lžičky pepře, 4 hřebíčky, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 1 cibule, 4 lžíce oleje. 1 lžíce polohrubé mouky

Postup:
Na oleji si necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a necháme zatáhnout. Pak přidáme hřebíček, nové koření a bobkové listy a asi 2 minutky podusíme.
 Pak přilijeme víno, promícháme a necháme dusit, dokud maso není měkké. Dejte tomu čas, pak je maso krásně křehké. Já dusila maso asi 2 hodiny na nejnižším stupni. 
 Na konec si odeberte trochu omáčky, přidejte 1 lžíci polohrubé mouky. Rozmíchejte, abyste neměli hrudky a přilijte zpátky k masu. Nechte ještě 5 minut povařit.
Hotovou zvěřinu podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!