pátek 3. února 2012

Zapečené brambory "co dům dal"

 Nevíte co uvařit a nechce se vám do ničeho složitého? Když jsem se potřebovala zbavit "zbytků" v ledničce, tak mě napadlo tohle chutné jídlo a já se teď s vámi podělím o recept.
Co budeme potřebovat?
4brambory, plechovka kukuřice, 1rajče, 2malé cibulky, 2stroužky česneku, tvrdý sýr, mleté maso, sůl, pepř, petrželka, olej
Postup:
Celé rambory ve slupce si povaříme asi 10 minut ve vodě, aby nám trochu změkly. Pak je nakrájíme na kolečka. Nachystáme si malé zapékací misky (nebo jednu velkou) a skládáme postupně na sebe brambory, cibulu nakrájenou na kolečka, kukuřici. Další vrstva jsou opět brambory, následuje rajče nakrájené na kolečka a česnek nakrájený na plátky. Tuhle vrstvu posypeme trochou sušené petrželky. Pak si dáme vrstvu masa, osolíme a opepříme.
  Jako poslední vrstvu dáme opět brambory. Pokud chcete, můžete si horní brambory pokapat trochou oleje. Dáme péct do trouby na 200°C přibližně na 30minut. Zde si musíte čas nastavit podle vlastní trouby. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké (hotové). Na posledních 5minut posypeme obsah zapékací mísy nastrouhaným sýrem.
Výborná večeře či oběd, my si doma pochutnali.
Ppřeji vám dobrou chuť!
 Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!