úterý 28. února 2012

Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Tentokrát jsem připravila něco pro opravdu mlsné jazýčky. U nás doma nesmí v ledničce nikdy chybět brusinky a pokud je máte i vy, zkuste tento recept.

Co budeme potřebovat?
vepřové medailonky, 1 lžička oleje, 8 kuliček pepře, strouhaná kůra z 1/2 citronu, špetka soli, 3 lžíce brusinkového džemu s kousky brusinek, 1 lžička třtinového cukru

Postup:
Vepřové medailonky si omyjeme a osušíme. Po dvou stranách mírně nařízneme, aby se nám při smažení nesmrskly. Nyní si připravíme kořenící směs, a to tak, že si rozdrtíme kuličky pepře a přidáme strouhanou citronovou kůru a sůl. 
 Hotovou směs prsty rozprostřeme na všechny medailonky z obou stran. Může se vám to zdát málo, ale pokud pak medailonky prohnětete všechny dohromady, koření se dostane všude. Takto připravené medailonky necháme aspoň půl hodinky odpočinout.
 Pak je osmažíme z obou stran na 1lžičce oleje, přibližně 8 minut z každé strany.
 Zatím co se nám smaží, vložíme si do kastrůlku brusinkový džem a přidáme cukr. Takto necháme projít varem a vypneme.
Hotové medailonky podáváme přelité horkou omáčkou. 
Dobrou chuť!
Petra


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!