čtvrtek 2. února 2012

Zapečný květák s rajčaty

Zeleninová pochoutka, která nezabere mnoho času.
Co budeme potřebovat?
1květák, 5rajčat, pepř, sůl, strouhaný sýr (asi 3/4hrnečku), 2vejce, 1dcl mléka, pažitka

Postup:
Květák povaříme v osolené vodě dokud není měkký.Uvařený květák nakrájíme na menší kousky a naskládáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem či olejem. Květák poté osolíme a opepříme. Pak si spaříme rajčata horkou vodou, necháme asi minutku odstát a pak je krásně zbavíme slupky. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky a poklademe je na květák.
 V mléce si rozkvedláme vejce a zalijeme květák s rajčaty. Dáme péct na 180°C asi na 30minut. Ke konci posypeme strouhaným sýrem a pažitkou.
 Chutné jídlo nejen pro milovníky zeleniny.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!