středa 2. května 2012

Plněné bagety

Protože snídaně jsou důležité a člověk by si měl najít čas na to v klidu se nasnídat, tak jsem vyzkoušela tyhle bagetky. A výsledek? Budete se sami divit jak harmonie chuti zamíchá s vašimi buňkami. Tomu se říká skvělý start do nového dne.

Co budeme potřebovat?
  • 2 středně velké světlé bagety (já použila tmavé)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa (červený nebo bílý)
  • 1 stroužek nožem utřeného česneku
  • 1 balení rukoly
  • 250g mozzarelly
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 4 kousky nakládané kapie (ty větší, ne nudličky)
  • 12 koleček salámu chorizo (běžně koupíte v obchodě)
Postup:
Obě bagety podélně rozřízneme. Olivový olej smícháme s octem a česnekem a směsí potřeme všechny 4 kousky bagety z vnitřní strany. Pak na spodní díly bagety rozdělíme rukolu, poklademe ji plátky mozzarelly, cibule, paprikou nakrájenou na proužky a kolečky salámu, přiklopíme vršky bagety a obě bagetky přepůlíme.

Pro efekt můžete bagetky zabalit do pečícího papíru, stlačit a svázat provázkem.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!