pátek 11. května 2012

Zapečené noky se špenátem

Koupila jsem si domů čerstvou bazalku, protože miluji tu vůni a tak jsem hned musela uvařit něco, kde bych ji využila. Nečekala jsem, že to bude nakonec až tak dobré.

Co budeme potřebovat?
  • 1 balení gnocchi (500g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky nadrobno nakrájené
  • 3 stroužky česneku prolisované
  • 120g baby špenátu
  • 1 rajčatové pyré (stačí malá plechovka)
  • 1 plechovka (400g) krájených rajčat v tomatové šťávě)
  • hrst nasekané bazalky
  • špetka soli
  • mascarpone
  • parmazán
Postup:
Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Většinou jsou hotové jakmile vyplavou na hladinu. Pak je scedíme. Poté si v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme šalotku, přidáme česnek a baby špenát a necháme jej minutku ohřát, až nám jakoby zvadne. Pak přidáme rajčata, pyré, bazalku, dosolíme a necháme minutku provařit. 
Nakonec Omáčku promícháme s gnocchi, přendáme do zapékací misky, přidáme po lžících mascarpone a posypeme strouhaným parmazánem. Dáme na 5 minut zapéct.

Při podávání můžeme ozdobit ještě čerstvou bazalkou. 
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!