Koupila jsem si domů čerstvou bazalku, protože miluji tu vůni a tak jsem hned musela uvařit něco, kde bych ji využila. Nečekala jsem, že to bude nakonec až tak dobré.
Co budeme potřebovat?
- 1 balení gnocchi (500g)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky nadrobno nakrájené
- 3 stroužky česneku prolisované
- 120g baby špenátu
- 1 rajčatové pyré (stačí malá plechovka)
- 1 plechovka (400g) krájených rajčat v tomatové šťávě)
- hrst nasekané bazalky
- špetka soli
- mascarpone
- parmazán
Postup:
Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Většinou jsou hotové jakmile vyplavou na hladinu. Pak je scedíme. Poté si v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme šalotku, přidáme česnek a baby špenát a necháme jej minutku ohřát, až nám jakoby zvadne. Pak přidáme rajčata, pyré, bazalku, dosolíme a necháme minutku provařit.
Nakonec Omáčku promícháme s gnocchi, přendáme do zapékací misky, přidáme po lžících mascarpone a posypeme strouhaným parmazánem. Dáme na 5 minut zapéct.
Při podávání můžeme ozdobit ještě čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!