středa 23. května 2012

Zapečené masové koule

Když se člověku nechce vyvařovat jídla, které zaberou hodně času a přitom chce, aby si všichni pochutnali, je těžké přemýšlet nad tím, co by mělo být na talíři. A tak vám přináším další recept na takovou jednu rychlovku.

Co budeme potřebovat?
  • slunečnicový olej
  • mleté vepřové maso 500g
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčatového pyré
  • 1 mozzarella nakrájená na plátky
  • hrst bazalkových lístků
Postup:
Mleté maso si osolíme a opepříme dle chuti a vytvoříme koule o velikosti vlašského ořechu. Pak si v pánvi rozpálíme olej a koule opečeme ze všech stran a pak je přendáme do zapékací mísy. Do pánve ve které jsme smažili koule dáme najemno nasekanou cibuli a opékáme dokud není zesklovatělá. Pak přidáme prolisovaný česnek, po chvilce rajčatové pyré a prohřejem. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec směsí zalijeme masové koule, rozdělíme mezi ně plátky mozzarelly a dáme na 5 minut zapéct do vyhřáté trouby.

Zapečené masové koule podáváme ozdobené bazalkovými lístky.
Pokud by měl někdo potřebu si k masu něco dát, tak doporučuji těstoviny.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!