pondělí 14. května 2012

Lilek na řecký způsob

Taky máte rádi lilek a vůbec zeleninové pokrmy? Tak zkuste tohle jídlo.

Co budeme potřebovat?
  • 1 lilek
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 250g mletého masa
  • sůl
  • oregano
  • 1 konzerva sterilovaných rajčat
  • pepř
  • ovčí sýr
  • 3 stroužky česneku
Postup:
Omytý a osušný lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme a nechám 20 minut odležet, aby se nám uvolnila voda. Mezi tím si oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Mleté maso osmažíme na lžíci rozehřátého oleje, přisypeme česnek, cibuli a oregano a orestujeme. Nakonec přidáme rajčata a necháme provařit. Směs ochutíme solí a pepřem.
Lilky osušíme papírovou utěrkou a opečeme je po obou stranách na pánvi kterou vymažeme olejem. Lilky poté vyrovnáme do zapékací mísy a poklademe je masovou směsí. Navrch nadrobíme ovčí sýr a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 5 minut.

Ať si lilek uděláte na jakýkoli způsob, je prostě pokaždé vynikající.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!