pondělí 28. května 2012

Vepřový plátek s kedlubnou

V teplých dnech se člověku moc nechce vyvařovat a ani nemá na teplé jídlo pořádně chuť. Nebo to tak mám aspoň přes léto  já. Ale zastávám názor, že teplé jídlo by mělo alespoň jednou denně na talíři být. A tak, když už to musí být, volím něco lehčího. Zkuste i vy tohle maso s kedlubnou.

Co budeme potřebovat?
  • 1 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 kávová lžička mouky
  • vývar na ochucení zeleniny
  • 2 cibule
  • vepřové plátky
  • sůl
  • pepř
  • olej
Postup:
Mrkev a kedlubnu si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které necháme na troše vody podusit 5 - 10 minut. V malém množství studené vody rozmícháme mouku, přidáme k zelenině a krátce povaříme a ochutíme vývarem. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kroužky. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibuli do zlatohněda a odložíme na talíř. Pak si v pánvi z obou stran opečeme vepřové plátky, které jsme si osolili a opepřili. 

Maso podáváme s cibuli, mrkví, kedlubnou a jako přílohu volíme bramborovou kaši.
Dobrou chuť!
Petra


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!